Biblakutatók Társasága

Októberi hírek

2014. október 14. - alexa_szendrey

Pár szóban szeretnék beszámolni az elmúlt hetekben történtekről.

Mivel cetlikről írok, ezért pontokba szedem, így tudom ellenőrizni, hogy megírtam-e mindent.

1. A honlapunk ügyében azt hiszem van értelme a teljes kudarcról beszélni. Első lépésben átkerülnek a blogra, vagyis ide, az ott lévő nyilatkozatok. Én nem fogom kommentálni, csak áthozom és kész. Tényleg túl személytelen és értelmetlen. Valamilyen más formában kell létrehozni.
Az ötleteléshez bárkinek a véleményére nyitottak vagyunk. Egyetlen alapszabály: úgy tegyél javaslatot, hogy a megvalósítást is vállald magadra.

2. Eleinte aggódtunk azon, hogy nagyon gyorsan ismertek leszünk és majd Jehova Tanúi, a volt Jehova Tanúi és csupa ismeretlen ember ellep bennünket és a gyülekezetünket.
Ezt sikeresen kikerültük, de az elővigyázatosságunk túlságosan is sikeres lett. A kutya nem foglalkozik velünk, de ez nekünk most kifejezetten jó. Van időnk arra, hogy fejlődjünk, alakuljunk. Ha valaki nem értesült volna róla, akkor itt megerősítem: van elvi lehetőség a gyülekezetünkben vendégeket fogadni.

3. Megemlékeztünk 1914. október 2.-ról. Határozatot hoztunk, hogy október 2.-a a felekezetünk ünnepe legyen. Az "emberi okoskodás megszégyenülésének a napja" mottóval évről-évre megemlékezünk arról, hogy mire figyelmeztet ez minket.

4. A Generálkonferencia előkészítése halad. Azért, hogy mindenkit értesíteni tudjunk, kérek itt is mindenkit, hogy elérhetőségét adja le (amennyiben szeretne megjelenni).

5. Alapvetően a kisebb létszámú csoportok összejövetelét támogatjuk. Nagy, hatalmas gyűléseket nem szeretnénk rendezni, mert nem ez az alapítónk elképzelése. Azt azonban szükségesnek látjuk, hogy igény szerint össze tudjunk jönni. Például a mostani Generálkonferenciának is az a legnagyobb kihívása, hogy megfelelő termet találjunk. Megoldás lenne, ha a közösségünk rendelkezne egy budapesti épülettel, amely felekezeti központként működhetne. Lenne benne terem az olyan nagyobb összejöveteleknek, mint a konferencia, tudnánk tartani sajtótájékoztatót, ismertető előadásokat, beszélgetéseket. Ki szeretnék alakítani kistermeket, hogy a rendes összejöveteleinket egy helyen lehessen tartani, ne magánlakásokban gyűljünk össze. Az sem lenne hátrány, ha ebben az épületben lenne a hivatali helységünk is. A jövőben kikerülhetetlen lesz a felekezetünk bejegyzése és az lenne a legtisztább helyzet, ha nem egy magánlakásban lenne kialakítva.
Ezért bármilyen megoldásra nyitottak vagyunk. Akinek van ötlete, az jelezze, mert ennyi emberrel már el kell szakadnunk a magánlakásoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://bktm.blog.hu/api/trackback/id/tr666788939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása